КФН одобри проспекта за увеличението на капитала на Агро Финанс

359
На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, издадени от Агро Финанс АДСИЦ – София, съобщиха от институцията. 

Емисията се издава в резултат на увеличаване капитала на дружеството, съгласно решение на Общото събрание на акционерите, проведено на 8 февруари 2007 г.

Емисията е в размер на 35 750 000 акции с номинална стойност 1 лв. всяка и емисионна стойност от 1.10 лв. Броят на издадените права ще е 650 хил.лв., колкото са и акциите преди увеличението, като всяко право ще дава възможност за записването на 55 от новите акции на фонда.

ЗПАД Булстрад АД притежава 28.13% от капитала на дружеството, докато ЗАД Булстрад Живот АД и Ти Би АЙ Кредит ЕАД имат по 18.76 на сто. Сиесайеф и Ти Би Ай Инвест ЕАД са собственици на други съответно 18.62 и 9.38 на сто, докато Феърплей Аграрен Фонд АД има 6.28%.

Книжата на Агро Финанс АДСИЦ се търгуваха за последно по време на борсовата сесия от 28 февруари на цена от 1.15 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg