КФН одобри проспектите на две компании, вписа емисиите на Херти и на Меком

848
КФН одобри проспектите на две компании, вписа емисиите на Херти и на Меком

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за публично предлагане на емисия акции на Балкантурист Елит и одобри допълнения проспект за IPO на Железопътна инфраструктура–Холдингово дружество, съобщиха от КФН.

Емисията на Балкантурист е в размер на 15 268 031 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, и е издадена в резултат на увеличаване капитала на дружеството.

Проспектът на Железопътна инфраструктура–Холдингово дружество е допълнен с информация от одитираните годишни отчети към 31 декември 2007 г. на емитента и дъщерните му дружества.

На днешното си заседание от КФН вписаха и промените в емисиите на Херти и на Меком. Емисията на Херти е в размер на 12 013 797 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, и представлява съдебнорегистрирания капитал на дружеството.

При Меком размерът на емисията е 56 003 978 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, и представлява съдебнорегистрирания капитал на дружеството.
Следващата стъпка е подаване на заявление от последните две компании за търговия на книжата им на Българска фондова борса, след което ще започне и вторичната търговия с книжата на Херти и на Меком

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg