КФН одобри проспектите на две компании, вписа емисиите на Херти и на Меком

863
КФН одобри проспектите на две компании, вписа емисиите на Херти и на Меком

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за публично предлагане на емисия акции на Балкантурист Елит и одобри допълнения проспект за IPO на Железопътна инфраструктура–Холдингово дружество, съобщиха от КФН.

Емисията на Балкантурист е в размер на 15 268 031 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, и е издадена в резултат на увеличаване капитала на дружеството.

Проспектът на Железопътна инфраструктура–Холдингово дружество е допълнен с информация от одитираните годишни отчети към 31 декември 2007 г. на емитента и дъщерните му дружества.

На днешното си заседание от КФН вписаха и промените в емисиите на Херти и на Меком. Емисията на Херти е в размер на 12 013 797 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, и представлява съдебнорегистрирания капитал на дружеството.

При Меком размерът на емисията е 56 003 978 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, и представлява съдебнорегистрирания капитал на дружеството.
Следващата стъпка е подаване на заявление от последните две компании за търговия на книжата им на Българска фондова борса, след което ще започне и вторичната търговия с книжата на Херти и на Меком

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...