КФН одобри търговото за София Мел по 77.52 лв. на акция

560
На свое заседание днес Комисията за финансов надзор одобри търгово предложение от ЛЛИ Юромилс ГмбХ, гр. Виена за закупуване на акциите на „София Мел” АД - София () от останалите акционери на дружеството на цена от 77.52 лв. всяка.

Броят на акциите, притежание на предложителя, (пряко и чрез свързани лица) е 403 693, или 60% от капитала на дружеството. Срокът на предложението ще бъде 28 дни от датата на публикуване в два централни ежедневника.

На 17 юли бяха прехвърлени 403 693 акции на София мел на цена 77.52 лв., или общо 31.3 млн. лв.

В края на юли Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на контрол, посредством купуване на акции, върху „София Мел”АД от страна на Лайпник-Лунденбургер Инвест, Австрия.

Придобиването на „София Мел” АД е част от стратегията за разрастване на Лайпник-Лунденбургер Инвест. Компанията вече управлява мелнични предприятия в Австрия, Германия, Унгария, Полша и Чехия и планира да затвърди водещите си позиции в Европа

За първото тримесечие на 2007 г. София мел обяви печалба преди облагане с данъци в размер на 770 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 337 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Днес бяха изтъргувани 104 акция на София мел на средна цена 70.51 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg