КФН отказа да потвърди проспекта на Полимери АД за увеличението на капитала

921
КФН отказа да потвърди проспекта на Полимери АД за увеличението на капитала

Комисията за финансов надзор отказа да потвърди проспекта за публично предлагане на акции на Полимери АД - Девня (), съобщиха от институцията.

Основният мотив за постановения отказ е, че значителната разлика между предвидената в проспекта емисионна стойност на новоемитираните акции и балансовата стойност на една акция преди увеличението на капитала, ще доведе до накърняване интересите на акционерите.

Предвидената емисионна стойност в размер на 1 лв. е по-малка от балансовата – 40.1 лв. (към 29 февруари 2008 г.) с 97.51%, което означава, че в конкретния случай е налице твърде значително разводняване на капитала и обосновано може да се счита, че при описаните в проспекта параметри на увеличението на капитала, ще бъдат нарушени интересите на акционерите, допълват от КФН.

Полимери АД възнамеряваше да увеличи капитала си от 5.324 млн. лв. на 55.324 млн. лв.

Увеличението щеше да се извърши чрез издаването на нови 50 млн. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. Срещу всяка съществуваща акция би било издадено едно право, даващо възможност за записване на 9.39 нови акции.

В момента са въведени поръчки за 5390 акции на горното ценово ограничение от 5.525 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg