Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия корпоративни облигации, които ще бъдат издадени от „София Хотел Балкан" АД, гр. София.

Емисията е в размер на 10 000 000 евро, разпределени в 100 000 броя обикновени, неконвертируеми, лихвоносни, свободно прехвърляеми, безналични облигации, с номинална и емисионна стойност 100 евро всяка, 10% годишна лихва, с лихвени плащания на всеки 12 месеца, като главницата е платима еднократно на падежа, а срокът на облигационния заем е 10 години, считано от датата на сключване на облигационния заем.

От КФН също така потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени в резултат на увеличение на капитала на „София Хотел Балкан" АД, гр. София.

Емисията е в размер на 4 785 360 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на един глас, право на дивидент и ликвидационен дял, съразмерен с номиналната стойност на акцията, с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 3.60 лв. всяка.