КФН потвърди два проспекта на София Хотел Балкан

1101
КФН потвърди два проспекта на София Хотел Балкан

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия корпоративни облигации, които ще бъдат издадени от „София Хотел Балкан" АД, гр. София.

Емисията е в размер на 10 000 000 евро, разпределени в 100 000 броя обикновени, неконвертируеми, лихвоносни, свободно прехвърляеми, безналични облигации, с номинална и емисионна стойност 100 евро всяка, 10% годишна лихва, с лихвени плащания на всеки 12 месеца, като главницата е платима еднократно на падежа, а срокът на облигационния заем е 10 години, считано от датата на сключване на облигационния заем.

От КФН също така потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени в резултат на увеличение на капитала на „София Хотел Балкан" АД, гр. София.

Емисията е в размер на 4 785 360 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на един глас, право на дивидент и ликвидационен дял, съразмерен с номиналната стойност на акцията, с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 3.60 лв. всяка.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg