КФН потвърди две търгови предложения, прекрати трето

627
КФН потвърди две търгови предложения, прекрати трето

На свое заседание на 16 септември 2008 г. Комисията за финансов надзор одобри две търгови предложения – към акционерите на Цигарена фабрика – Пловдив и Свиневъдство Стамболово, докато в същото време прекрати това за Слънце Стара Загора Табак.

„Сигма консултинг” ООД, гр. Пловдив предлага по 36.60 лв. за акция от капитала на „Цигарена фабрика - Пловдив” АД.

На 16 юли от Булгартабак холдинг АД продадоха участието си в бившето вече дъщерно дружество за 30.85 млн. лв., или за 36.569 лв. за лот.

Търговото предложение от „Мел Холдинг” АД, гр. София към акционерите на „Свиневъдство Стамболово” АД, гр. София е на цена от 3.90 лв. за ценна книга.

В същото време от КФН прекратяват производство по разглеждане на търгово предложение от „Бизнес Център Изгрев” ЕООД, гр. София за закупуване на акции на „Слънце Стара Загора Табак” АД.

Производството е прекратено по искане на търговия предложител. Като мотив е изтъкнат фактът, че в търговото предложение са използвани данни от публикуваните към 31 март 2008 г. финансови отчети на дружеството–обект на търговото предлагане.

Според търговия предложител това обстоятелство дава основание да се счита, че получените резултати от използваните методи (метод „нетна стойност на активите” и метод „дисконтирани нетни парични потоци”) са неточни.

След изготвяне на и/или коригиране на финансовите отчети на дружеството-обект на търгово предлагане и на данните в тях в съответствие с реалното му състояние, и след изготвяне на нова и реална обосновка на предлаганата от търговия предложител цена, ще бъде регистрирано ново предложение към акционери на „Слънце Стара Загора Табак” АД.

Нека да припомним, че в 71 сделки на 14 юли бяха прехвърлени 1.075 млн. акции, или общо 89% от капитала на Слънце Стара Загора – Табак. Общият изтъргуван оборот тогава възлезе на 21.23 млн. лв., като цената за мажоритарния пакет бе 19.75 лв. за брой.

Преди месец от КФН бяха наложили временна забрана и трите търгови предложения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...