КФН потвърди проспект на Алфа България

1153
КФН потвърди проспект на Алфа България

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от Алфа България АД, информираха от надзорния орган.

Емисията е в размер на 50 хил. лв., разпределени в същото количество ценни книжа.

Основната дейност на емитента е свързана с пазара на недвижими имоти и по-точно с продажба и придобиване на недвижими имоти и строителство върху регулирани поземлени имоти.

Емитентът има едностепенна система на управление и се управлява от Съвет на директорите, в чиито състав влизат Евгени Найденов - изпълнителен директор, Стефан Гугушев - председател на съвета на директорите и Елена Ненова - заместник-председател на съвета на директорите.

Членовете на съвета на директорите не притежават дял от капитала на емитента.

От надзорния орган вписаха и емисия акции с цел търговия на регулиран пазар, издадена от Алфа Кредит АДСИЦ. Тя е в размер на 650 хил. лв., разпределени в 650 хил. броя обикновени акции.

Емисията е в резултат от увеличаване капитала на дружеството от 650 хил. лв. на 1.3 млн. лв.

От КФН отнеха лиценза на Елана Еврофонд АД за извършване на дейност като инвестиционно дружество, съгласно взето решение от извънредно общо събрание на акционерите на дружеството.

На заседанието бе решено и за прекратяване на производството по потвърждаване на проспектите за първично публично предлагане на емисия конвертируеми облигации и емисия обикновени облигации на територията на Европейския съюз, издадени от Авто Юнион Груп ЕАД. Прекратяването на производствата е по искане на дружеството, се казва още в съобщението на КФН.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg