КФН потвърди проспект за увеличението на ФЕЕИ АДСИЦ

769
КФН потвърди проспект за увеличението на ФЕЕИ АДСИЦ

Комисията за финансов надзор одобри проспект за публично предлагане на акции, емитирани от „Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ” АДСИЦ, София.

 

Емисията е в размер на 325 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев  и емисионна стойност 3.20 лева всяка.

 

Основната дейност на дружеството е набиране на средства чрез издаване на емисии ценни книжа и инвестиране на набраните средства в вземания (секюритизация на вземания), покупко-продажба на вземания.

 

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ, София, е част от икономическата група Енемона АД. Акционери в дружеството са Енемона АД с 58.07%, Еко инвест холдинг АД с 14.88%, Енергомонтаж АЕК(АД) с 8.19% и други физически и юридически лица с 18.86% от капитала.

 
В състава на Съвета на директорите влизат Прокопи Прокопиев - председател, Цветан Петрушков – зам.председател и изпълнителен директор и Христо Христов – независим член.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg