КФН потвърди проспекта на Експат Бета

876
КФН потвърди проспекта на Експат Бета

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от Експат Бета АДСИЦ, в резултат от увеличаване на капитала на дружеството, информираха от надзорния орган.

Емисията е в размер на 43 428 900 лева, разпределени в същото количество обикновени акции с номинална стойност 1 лев всяка. Комисията вписа горепосочената емисия акции (в процес на емитиране) в регистъра, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар.

Да припомним, че в интервю за Profit.TV Николай Василев, управляващ партньор в Експат Капитал, заяви, че средствата от увеличението на капитала на Експат Бета АДСИЦ от 4.34 млн. лева на 47.77 млн. лева ще се инвестират в активи на компании в затруднение.

Тогава той заяви, че много сгради, чиито строители, инвеститори са фалирали или имат много сериозни проблеми с банковата система, ще се продават на безценица и Експат ще са едни от малкото купувачи.

„Когато бях в Лондон по време на нашето първо роуд шоу видях една реклама, която е много адекватна за нашата ситуация", сподели още той. „Там имаше един билборд с абсолютно празен плаж, като посланието бе следното „Много малко хора знаят къде са Каймановите острови. Перфектно!" Ако го перифразираме, то би се получило следното „Много малко хора инвестират в недвижими имоти. Перфектно!"

Да припомним, че Съветът на директорите на Експат Бета АДСИЦ взе решение през февруари за увеличаване на капитала на дружеството от 4 342 890 лева на 47 771 790 лева. Увеличението ще стане с издаване на нова емисия от 43 428 900 броя обикновени, поименни, безналични акции. Емисионната стойност на акциите е 1 лев.

Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличаването на капитала, е БенчМарк Финанс АД.

Фондът се стреми към балансиран портфейл от търговски, офисни, жилищни и ваканционни недвижими имоти.

Първият проект на Експат Бета АДСИЦ бе покупката на 140 099 кв. м земя в регулация в курорта Камчия на Черноморието.

Последните сделки с акции на дружеството на БФБ са от 21 април. Тогава са изтъргувани 10 хил. лота на компанията при цена от 1.008 лева за бройка.

Вижте още:

Интервю с Николай Василев, управляващ партньор в Експат Капитал

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg