КФН потвърди проспекта на Енемона

1446
КФН потвърди проспекта на Енемона

На своето заседание на 18 ноември 2009 г. Комисията за финансов надзор потвърди проспект за публично предлагане на привилегировани конвертируеми акции на "Енемона" АД, гр. Козлодуй.

Емисията е в размер на 5 966 800 акции, с емисионна стойност 9.92 лв. Комисията също писа горепосочената емисия във водения от КФН публичен регистър.

Ако бъдат пласирани всички акции в компанията ще постъпят 59.19 млн. лв.

Към момента основния капитал на компанията е 11.933 млн. лв.

Нека припомним, че от компанията също издадоха варанти с общ брой 5 966 800, които са поименни, безналични и свободно прехвърляеми. Базовият актив е бъдеща емисия обикновени акции, с право на един глас в ОСА и номинална стойност 1 лев всяка.

Варантите дават право на притежателя, но не и задължението да придобие единица от базовия актив след определен срок и на определената предварително цена.

Варантите на Енемона ще могат да бъдат упражнени след 6 години, при съотношение 1 към 1 спрямо новите акции, на цена от 18.50 лв.

През 2007 г. Енемона извърши първично публично предлагане, като тогава пласира акциите си на цена от 16.80 лв., като набра над 33 млн. лв.

Последната цена днес по позицията бе 10.43 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg