КФН потвърди проспекта за увеличение на капитала на ИД "Надежда"

458
КФН потвърди проспекта за увеличение на капитала на ИД

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за публично предлагане на акции на инвестиционно дружество „Надежда” АД. Дружеството планира да увеличи капитала си от 3.935 млн. лв. на 7.87 млн. лв.

За целта от „Надежда” АД ще предложат 3.935 млн. права, срещу които ще могат да се запишат същия брой акции по номинална стойност 1.00 лв. и емисионна цена от 1.70 лв. за брой.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 1.574 млн. нови акции. Правата на дружеството ще се търгуват на борсата с борсов код R2NAD.

Увеличението на капитала ще се обслужва от ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД, а набирателната сметка ще бъде открита в ТБ УниКредит Булбанк АД.

Припомняме, че в началото на годината ИД „Надежда“ увеличи капитала си от 3.311 млн. лв. на 3.935 млн. лв., а през 2006 г. бе осъществено увеличение за сметка на фонд „Резервен” от 1.655 млн. лв. на 3.311 млн. лв.

Рано днес офертите купува/продава по позицията са на нива от 1.60/1.669 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg