КФН потвърди проспекта за увеличението на ХЕС

374
КФН потвърди проспекта за увеличението на ХЕС

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за публично предлагане на емисия обикновени, поименни акции, издадени от Хидравлични елементи и системи АД, съобщават от институция.

Емисията е в размер на 419 173 лева, разпределени в същия брой акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 19.75 лв. всяка.

Основната сфера на дейност на дружеството са производство и маркетинг на хидравлични елементи. Предназначената за външни пазари продукция съставлява 90% от производството на дружеството.

Печалбата на Хидравлични елементи и системи се е повишила с 67.6% през първото тримесечие на годината до 972 хил. лева, в сравнение с 580 хил. лева година по-рано. Мажоритарен собственик на дружеството е Стара планина холд АД с 73.73% от капитала.

Нека припомним, че на заседание на Съвета на директорите на Хидравлични елементи и системи, проведено на 14 март 2007 г. бе взето решение за увеличение на капитала на дружеството от 2.62 млн. лв. на 3.039 млн. лв. чрез издаването на 419.173 хил. броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас.

Днес се изтъргуваха 270 акции на средна цена 24.95 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg