КФН потвърди три проспекта

1076
КФН потвърди три проспекта

На свое заседание от 26 март 2010 г. Комисията за финансов надзор потвърди коригиран проспект за публично предлагане на акции на Индустриален холдинг България АД, информират от надзорния орган.

Емисията е в размер на 14 585 372 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции, с номинална стойност 1 лв. всяка и емисионна стойност от 1.40 лв.

От КФН потвърдиха и коригиран проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия ипотечни облигации, издадени от Българо - американска кредитна банка АД, в размер на 15 млн. евро.

Същите са разпределени в 15 хил. броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми ипотечни облигации, с номинална и емисионна стойност 1 000 евро всяка, с фиксиран лихвен процент 7.5% на годишна база.

Лихвените плащания са на всеки шестмесечен период и срок на облигационния заем 36 месеца, считано от 7 декември 2009 г., с падеж 7 декември 2012 г. Емисията е вписана в регистъра, воден от надзорния орган.

Комисията потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от Велграф Асет Мениджмънт АД. Емисията е в размер на 52 312 770 лв., разпределени в същото количество ценни книжа. КФН вписа Велграф Асет Мениджмънт като публично дружество във водения от КФН регистър.

На днешното си заседание от надзорния орган взеха и решение да отнемат издадения лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на УД Евър управление на активи АД, по тяхно искане.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg