КФН проверява валидността на мандатите на членовете на настоящия СД на БФБ

490
КФН проверява валидността на мандатите на членовете на настоящия СД на БФБ

Непосредствено след провеждането на Годишното общо събрание на акционерите на БФБ на 30 юни 2008 г. КФН започна проверка, целяща установяване на валидността на мандатите на всеки един от членовете на настоящия СД на БФБ.

Към настоящия момент КФН е изискала информация от Софийски градски съд и Агенция по вписванията с цел уточняване срока на мандатите на членовете на СД на БФБ и документите, въз основа на които в търговския регистър са извършени съответните вписвания.

Същите документи са изискани и от БФБ. Поради липсата на законово задължение БФБ да предоставя на КФН такъв вид информация, въпросните документи не са налични в КФН.

Нека припомним, че вчера Бистра Илкова, изпълнителен директор на Българска фондова борса, пожела да публикуват във в. „Дневник“ в пълен текст правото на отговор относно две публикации в ежедневника от 21 юли 2008 г. под заглавия “Мъгла обви новия мандат на борсовото ръководство” и “Борсата отхвърли идеята за консултативен съвет”.

Всекидневникът твърди, че ръководството на БФБ неправомерно, по самоинициатива, е удължило мандата си до 2012 г., без да има гласувано решение от ОСА за това.

Още по темата:

Ръководството на БФБ поиска право на отговор по повод публикации в медия

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg