КФН регистрира промените в капитала на Сити Пропъртис АДСИЦ

717
КФН регистрира промените в капитала на Сити Пропъртис АДСИЦ

Днес от Комисията за финансов надзор решиха да впишат Сити Пропъртис АДСИЦ в регистъра на публичните компании, се вижда от сайта на надзорния орган.

Регистрираната емисия акции на компанията е в размер на 650 хил. лв., разпределен в същия брой ценни книжа.

Емисията представлява съдебно регистрирания капитал на дружеството, се посочва в съобщението на КФН.

Нека да припомним, че на 11 февруари приключи предсрочно и успешно подписката за първоначалното увеличаване на капитала на Сити Пропъртис АДСИЦ. Записаните и платени тогава акции са всичките 150 000 акции от първоначалното увеличение на капитала на дружеството.

На 16 януари се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Сити Пропъртис АДСИЦ. Цялото количество бе пласирано в две сделки на цена от 1.25 лв. за брой, или за общата сума от 187 500 лв.

Вторичната търговия с правата на дружеството продължи до 29 януари. Крайната дата за записване на акциите от увеличението на капитала бе определена на 22 февруари.

Учредители на дружеството са „Трансстрой-Бургас” АД със 70% от капитала, ДФ „Ти Би Ай Динамик” – с 15% и ДФ „Ти Би Ай Хармония” – с 15%.

Дружеството възнамерява да инвестира в жилищни, търговски и индустриални имоти, земеделска земя, парцели и офиси.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg