КФН с принудителни административни мерки срещу две публични компании

486

Комисията за финансов надзор, в лицето на заместник-председател, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност” Димана Ранкова приложи принудителни административни мерки срещу две публични компании – Слънчеви лъчи АД, Провадия и Гранд Хотел Велико Търново АД, се съобщава в сайта на институцията.

Надзорът задължи Слънчеви лъчи АД в 7-дневен срок от получаване на настоящото решение, да предостави на регулярния пазар на ценни книжа отчета си за третото тримесечие за 2006 г.

КФН задължи и Гранд Хотел Велико Търново да не подлага на гласуване точка 1 и точка 6 от дневния ред на предстоящото на 23 февруари (петък) общо събрание на акционерите.

Точка 1 от събранието предвиждаше освобождаването от отговорност на членовете на Надзорния и Управителния съвет за дейността им до 23 февруари 2007 г., докато според точка 6 акционерите биха взели решение за овластяване на управителния съвет на дружеството за получаване на банков кредит в размер до 6 млн. евро, който ще е обезпечен с негово имущество.

 

Акциите на Гранд Хотел Велико Търново се търгуваха за последно на 2 февруари на цена от 5.24 лв. за брой, докато на 16 февруари се изтъргуваха 26 броя от Слънчеви лъчи на ниво от 3.40 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg