КФН състави актове на три посредника

716
КФН състави актове на три посредника

Комисията за финансов надзор приключи проверки на инвестиционните посредници „Варненски инвестиционен посредник (ВИП 7)” АД, „Булекс инвест”АД, „Реал финанс” АД , и „Сосиете женерал експресбанк” АД.

Съставен е акт на ВИП 7 за смесването на собствени с клиентски парични средства.

На Булекс инвест са съставени 4 акта за установяване на административно нарушение, които се отнасят също до смесването на собствени с клиентски парични средства.

4 акта получава и Реал Финанс - отново за смесването на собствени с клиентски парични средства.

С цел съобразяване дейността на ИП с изискванията на Наредба № 38 и Наредба № 35, на горните три посредника са отправени препоръки.

При „Сосиете Женерал Експресбанк” АД, гр. Варна, не са установени нарушения на ЗППЦК, ЗПФИ и подзаконовите нормативни актове по прилагането на ЗПФИ.

С цел съобразяване дейността на „Сосиете Женерал Експресбанк” АД с изискванията на Наредба № 38 с оглед извършваните от дружеството попечителски услуги по ЗПФИ, на ИП са отправени препоръки.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg