КФН: Седем компании да си проведат общите събрания

487
КФН: Седем компании да си проведат общите събрания

Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ Управление “Надзор на инвестиционната дейност”, издаде решения, с които задължи изпълнителните директори на седем публични компании да проведат общите си събрания за 2007 г.

Това са “Велпа - 91” АД, „Родна земя Холдинг” АД, ”Южен Индустриален парк” АД, “Българска захар” АД, “СМП - Бухово” АД, „Черноморски холдинг” АД и „Филтекс” АД.

В петък от Българска Фондова Борса – София АД обявиха, че към 27 август 2008 г. 44 публични дружества и други емитенти на финансови инструменти не са представили в борсата отчети за второ тримесечие на 2008 г., с което са нарушили чл. 40, ал. 1 от Част III „Правила за допускане до търговия”.

За 84 дружества не бяха открити данни да са оповестили публично такъв отчет, съгласно изискванията на чл. 100о, ал. 1 от ЗППЦК и чл. 31, ал. 1, т. 2 от Наредба № 2 от 17 септември 2003 г. за проспектите при публично предлагане и допускане до търговия на регулиран пазар на ценни книжа и за разкриването на информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа.

Борсата вече е изпратила на съответните дружества предупредителни писма с определяне на 5-дневен срок да бъде представена съответната информация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg