КФН: Седем компании да си проведат общите събрания

506
КФН: Седем компании да си проведат общите събрания

Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ Управление “Надзор на инвестиционната дейност”, издаде решения, с които задължи изпълнителните директори на седем публични компании да проведат общите си събрания за 2007 г.

Това са “Велпа - 91” АД, „Родна земя Холдинг” АД, ”Южен Индустриален парк” АД, “Българска захар” АД, “СМП - Бухово” АД, „Черноморски холдинг” АД и „Филтекс” АД.

В петък от Българска Фондова Борса – София АД обявиха, че към 27 август 2008 г. 44 публични дружества и други емитенти на финансови инструменти не са представили в борсата отчети за второ тримесечие на 2008 г., с което са нарушили чл. 40, ал. 1 от Част III „Правила за допускане до търговия”.

За 84 дружества не бяха открити данни да са оповестили публично такъв отчет, съгласно изискванията на чл. 100о, ал. 1 от ЗППЦК и чл. 31, ал. 1, т. 2 от Наредба № 2 от 17 септември 2003 г. за проспектите при публично предлагане и допускане до търговия на регулиран пазар на ценни книжа и за разкриването на информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа.

Борсата вече е изпратила на съответните дружества предупредителни писма с определяне на 5-дневен срок да бъде представена съответната информация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...