КФН ще проверява данните за контакт на публичните дружества

788
КФН ще проверява данните за контакт на публичните дружества

От 15.02.2010 г. Комисията за финансов надзор (КФН) започва да извършва проверки относно актуалността на данните за контакт, подадени в регистъра на КФН от публичните дружества.

Информацията, която публичните дружества са задължени да представят в регистъра, включва данни за адреса на управление на дружеството, адреса за кореспонденция, телефон (телефакс),електронен адрес (e-mail), електронна страница в Интернет (website) и лицето за контакт на съответното дружество, като съгласно чл. 27, ал. 2 от Наредба 2 от 17.09.2003 г., задължението за актуализиране на информацията се изпълнява до края на работния ден, следващ деня на вземане на решението или узнаване на съответното обстоятелство, а когато то подлежи на вписване в търговския регистър - до края на работния ден, следващ деня на узнаване за вписването, но не по-късно от 7 дни от вписването.

При констатиране на липса на данни или неактуални данни, ще бъде ангажирана административнонаказателната отговорност на съответните лица.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg