КФН вписа Корпоративна търговска банка като публично дружество

997
КФН вписа Корпоративна търговска банка като публично дружество

На свое заседание от днес Комисията за финансов надзор вписа Корпоративна търговска банка АД като публично дружество, съобщават от институцията.

Надзорът вписва и емисия ценни книжа в размер на 60 млн. лв., разпределена в 6 млн. броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 10 лева всяка, представляваща съдебно регистрирания капитал на дружеството.

Също така в БФБ-София АД са постъпили документи за регистрация на емисията акции на Корпоративна търговска банка на неофициален пазар, сегмент "А". Присвоеният борсов код е CORP.

Очакванията са търговията с книжата на Корпоративна търговска банка на борсата да стартира до две седмици.

През май банката извърши първично публично предлагане като пласира 1 млн. акции на цена от 58.50 лв. за брой.

За 2006 г. КТБ АД реализира нетна печалба в размер на 6.544 млн. лв., или 1.84 лв. на акция. Нетните приходи от дейността за 2006 г. са 30.938 млн. лв., спрямо 23.654 млн. лв. за 2005 г.

Съвкупните приходи на банката през 2007 г. се очаква да възлязат на 87 млн. лв., а прогнозираният нетен финансов резултат е печалба от 21.7 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...