На свое заседание Комисията за финансов надзор вписа в публичния регистър емисия, издадена от Адванс Екуити Холдинг АД (

), в резултат на увеличение на капитала на дружеството.

Компанията осъществи увеличение от 11.984 млн. лв. на 35.945 млн. лв., чрез издаването на нови 23.961 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност от 1.08 лв. всяка.

В резултат компанията успя да привлече от пазара 25 884 693 лв. Средствата от увеличението ще бъдат използвани за финансиране на съществуващите дъщерни компании на Адванс Екуити Холдинг, както и за инвестиции в нови проекти.

Припомняме, дъщерното дружество на Адванс Екуити Холдинг АД – „Система за електронни плащания (СЕП България) - получи лиценз от БНБ през изминалата седмица за извършване на дейност на територията на страната като системен оператор на платежна система, работеща с електронен платежен инструмент за отдалечен достъп „мобилно разплащане”.

СЕП България е първият частен оператор на платежна система у нас. Другите два системни оператора са държавните „Банксервиз” и БОРИКА. СЕП ще функционира на базата на отворен бизнес модел, в който е гарантиран равният достъп на всички участници до системата.

Рано днес офертите по позицията са на нива около 1.15 - 1.17 лв. за акция.