КФН вписа увеличенията на Корпорация Унимаш и Сити Дивелъпмънт АДСИЦ

648
КФН вписа увеличенията на Корпорация Унимаш и Сити Дивелъпмънт АДСИЦ

Комисията за финансов надзор вписа в публичния регистър увеличенията на капитала на две дружества - Корпорация Унимаш и Сити Дивелъпмънт АДСИЦ.

Корпорация Унимаш увеличи капитала си от 389 984 лв. на 2 339 904 лв., чрез издаването на 1 949 920 броя обикновени поименни акции.

По този начин срещу всяка една акция от старата емисия се разпределят 5 акции от новата, всяка една с право на глас, право на дивидент, ликвидационен дял и номинална стойност 1 лев.

От своя страна Сити Дивелъпмънт АДСИЦ увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 2.198 млн. лв., чрез издаването на 169 804 акции с номинална и емисионна стойност от 10.00 лв. всяка.

Набраните 1.698 млн. лв. ще бъдат използвани от дружеството за покупката на апартамент, фитнес, магазин и 2 гаража в комплекс Перлите, намиращ се на бул. "Черни връх" и проект Овча Купел, намиращ се в ж-к Овча Купел.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg