КФН забрани на САФ Магелан да гласува точка от дневния ред на ОСА

534

Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, задължава управителния орган на САФ Магелан АД да не подлага на гласуване точка от дневния ред на извънредното общо събрание на акционерите, насрочено за 26 март 2007 г. със следното съдържание:

„ОС овластява СД и изпълнителния директор да извърши следната сделка: Продажба и обратно изкупуване (Sale & Lease back) на построен Пазар на едро (тържище) за риба с административна част, външно ел. захранване кабелни линии – 20 кv с МКТП 2 800 KVA, площадкови кабели НН и районно осветление, външни ВиК връзки и вертикална планировка, находящ се в УПИ XII-764, 1087, кв.31 А по плана на гр. София, НПЗ Искър- Юг, район Искър - СО, с административен адрес бул. „Професор Цветан Лазаров”№ 123 при следните условия: цена 2 500 000 евро; срок за плащане на лизинговите вноски: 10 години; лихвени условия : Euribor +2,75% до 3%; такса за обслужване и др. такси: 0,25% до 0,5%. Целта на сделката е подобряване на капиталовата база на дружеството".

От комисията са открили редица неточности и неясноти по предложената точка за гласуване от ОСА, като пълният текст на становището на институцията може да се намери на страницата й.

Последната сделка с книжата на дружеството бе на 1 февруари, на цена 7,55 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg