Димана Ранкова, заместник-председателят на КФН, ръководещ Управление “Надзор на инвестиционната дейност”, задължи членовете на управителния орган на ПД „Кремиковци” АД, гр. София, в 14-дневен срок от получаване на решението да назначи по трудов договор директор за връзки с инвеститорите (ДВИ).

Съгласно решение на Надзорния съвет Огнян Атанасов (който е ДВИ) е избран за член на Управителния съвет на „Кремиковци”АД, поради което не може да изпълнява длъжността ДВИ.

Видно от представеното удостоверение за актуално съдебно състояние към 23 ноември 2007 г., горното обстоятелство е вписано с Решение на Софийски градски съд от 10 октомври 2007 г. Впоследствие КФН не е уведомена за назначаване на друго лице на тази длъжност.

За така откритото производство, дружеството е уведомено с писмо, като видно от обратната разписка, писмото е получено на 21 февруари 2008 г.

В дадения 3-дневен срок управителният орган на публичното дружество „Кремиковци” АД не е внесъл обяснения или възражения по така откритата мярка. Към настоящия момент в КФН не са представени документи, които да обуславят прекратяването на откритото административно производство.

Решението подлежи на обжалване по административен ред по реда на АПК пред КФН в 14-дневен срок от съобщаването му. То може да бъде обжалвано по съдебен ред пред Върховния административен съд на Република България в 14-дневен срок от съобщаването му, съответно от произнасянето на КФН или от изтичането на срока за произнасяне на КФН, ако Решението е обжалвано по административен ред.