КФН започна проверка относно търговията с акции на Стара планина холд АД

652
КФН започна проверка относно търговията с акции на Стара планина холд АД

Комисията за финансов надзор предприема действия по изясняване на обстоятелствата, станали причина за активизирането на търговията с акции на „Стара планина холд” АД и съответно покачването на цената на акциите на компанията в периода 28 май – 4 юни 2007 г., съобщават от институцията.

Изходна точка на проверката представляват публикуваните новини, касаещи дружеството, а именно: публикуването на консолидирания отчет за първото тримесечие на 2007 г. и включването на допълнителна точка към дневния ред за предстоящото ОСА на 15 юни 2007 г. относно увеличението на капитала със собствени средства на дружеството чрез издаване на нови акции.

С оглед спазване на законовите изисквания, КФН започна проверка на търговията с акции на „Стара планина холд” АД, като ще бъде изискана информация от инвестиционните посредници относно страните по сключените сделки. Също така ще бъде изискано мотивирано обяснение от акционера, упражнил законовото си право за включването на допълнителната точка в дневния ред на Общото събрание на акционерите.

След приключване на извършваната проверка, КФН ще уведоми за резултатите от нея.

До момента по позицията се изтъргуваха 2400 акции на нива от 67.01 и 78.38 лв. за брой, което е нов исторически максимум за книжата на холдинговото дружество.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg