Автомобилният гигант BMW се очаква да регистрира резултати за първото тримесечие, повтарящи постигнатото от съперниците му Volkswagen и Daimler поради търсенето в Китай на луксозни автомобили и възстановяващите се пазари в Германия и САЩ.

BMW, който притежава и марките Rolls-Royce и Mini се очаква да съобщи в сряда, че основните му приходи са се утроили, достигайки до около 1.5 милиарда евро за месеците януари-март. Глобалните пазари за луксозни автомобили, от Audi на Volkswagen до Mercedes-Benz на Daimler постигнаха впечатляващи продажби в Китай, където растяща армия от супер богати подхранва търсенето на скъпи удоволствия като чанти Gucci и автомобили Rolls-Royce.

Но пазарът на автомобили в тази страна - най-големият в света, изпреварвайки този в САЩ се очаква да се поуспокои през това лято на фона на растящите цени на горивата и по-строгите изисквания за регистрация след скока с една трета до рекордни височини през 2010. Американският пазар, от своя страна, предлага допълнителна подкрепа на индустрията с продажби на автомобили в САЩ с увеличение от близо 18 % през април и с близо 20 % за първите 4 месеца на годината.

Източник: БГНЕС