Финансова група “Капман” съвместно с лизингово дружество “Дженерал Лизинг” АД предлага възможност за финансиране на клиенти, закупили или желаещи да закупят акции/дялове от взаимните фондове, предлагани от групата – инвестиционно дружество “Капман Капитал” и договорен фонд “Капман Макс”.

Продуктът е насочен към всички предприемчиви хора, желаещи да се възползват от атрактивните възможности, които взаимните фондове на групата предлагат, но разполагащи с ограничен ресурс. Подходящ е както за физически, така и за юридически лица. Нивото на лихвения процент е съобразено с типа на фонда, в който ще бъде инвестирана сумата, както и очакваната норма на печалба.

Допълнителното финансиране упражнява така наречения лостов ефект. Инвеститорът получава заемен капитал с цел увеличаване нормата на печалбата.

Максималният срок за погасяване на допълнителното финансиране е до 3 години. Като обезпечение служат единствено притежаваните от клиента ценни книжа (акции/дялове от взаимните фондове на финансова група “Капман”). Максималният размер на допълнителното финансиране е до 50% от текущата пазарна стойност на направената от клиента инвестиция в “Капман Капитал” и/или “Капман Макс”.

Финансова група “Капман” управлява портфейлите на две колективни инвестиционни схеми: инвестиционно дружество “Капман Капитал” и договорен фонд “Капман Макс”. Активите им към днешна дата възлизат на 26.6 млн. лева. Балансираният фонд - “Капман Капитал” има привлечени 10.8 млн. лева, а активите на фонда с фокус акции - “Капман Макс” са в размер на 15.8 млн. лева.

“Капман Капитал” е инвестиционно дружество от отворен тип, което започна дейността си на 28 септември 2004 г. Фондът е лидер сред балансираните колективни инвестиционни схеми за изминалите две години. Доходността, реализирана от “Капман Капитал” е както следва: +21.61% за 2005 г., +50.59% за 2006 г. От началото на годината фондът е натрупал за акционерите си +11.27%.

“Капман Макс” е втората колективна инвестиционна схема от семейството на финансова група “Капман”. Фондът започна дейността си на 5 януари 2006 и бързо зае лидерска позиция сред сродните му колективни инвестиционни схеми, представени на българския пазар. За 2006г. “Капман Макс” реализира рекордните +100.10%. Считано от януари 2007 г. фондът е “заработил” за акционерите си + 17.68%.