Книжата на ЦБА Асет Мениджмънт са на крачка от вторичната си търговия

506
Книжата на ЦБА Асет Мениджмънт са на крачка от вторичната си търговия

Документите за регистрация на емисия акции на неофициален пазар, сегмент А на ЦБА Асет Мениджмънт са постъпили в Българска фондова борса, съобщават от капиталовата институция.

Размерът на емисията е 20.2 млн. лв., разпределени в същото количество ценни книжа при номинал от 1 лв. Присвоеният борсов код на емисията е CBAAMG.

Първичното публично предлагане на ЦБА Асет Мениджмънт се проведе в дните между 14 и 16 ноември. На него компанията предложи 3.9 млн. нови акции, пласирани на цена от 3.7 лв. По информация на мениджърите по емисията Уни Кредит Булбанк АД и Сомони Файненшъл Брокеридж ООД, около 80% от предложените акции са придобити от институционални инвеститори.

С привлечените средства от първичното публично предлагане ръководството на ЦБА АМ ще финансира откриването на нови магазини и наемането на съществуващи такива.

Предвиждат се и инвестиции на групата в разширението на логистичния й център в Русе, както и изграждането на такъв във Велико Търново. Предстои въвеждането на ERP система и развитие на програмата за лоялни клиенти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg