Комисията издаде лиценз на Експат имоти АДСИЦ

912

На свое заседание от 31 октомври 2007 г. Комисията за финансов надзор издаде лиценз на Експат имоти АДСИЦ, София, да извършва дейност като дружество със специална инвестиционна цел.

Предметът на дейност включва инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти).

Комисията потвърди проспекта за публичното предлагане на 1.5 млн. броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1 лев всяка, които ще бъдат издадени от “Експат имоти” АДСИЦ, гр. София, в резултат на първично увеличение на капитала на дружеството.

КФН също вписа горепосочената емисия акции (в процес на емитиране) в публичния регистър.

Учредители са адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко” със 70% от капитала и ДФ „Европа” – с 30%.

В Съвета на директорите на дружеството влизат Мирослава Обретенова, Ростислав Банчев и Андрей Брешков.

Дружеството възнамерява да инвестира в имоти с жилищно, търговско, бизнес и хотелско предназначение, както и в селскостопанска земя и земя от горския фонд с перспектива за застрояване.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg