Комисията одобри проспекта за облигациите на Холдинг Варна А

639
На свое заседание от днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане на облигации, издадени от Холдинг Варна А АД.

Емисията е в размер на 10 млн. евро, разпределени в 10 000 броя обикновени, лихвоносни необезпечени облигации, с фиксиран лихвен процент от 8% на годишна база, с номинална и емисионна стойност от 1000 евро всяка една и падеж седем години.

През миналата година Управителният съвет на холдинга обяви, че облигационният заем е издаден с дата 18 декември 2006 г., като падежът е 18 октомври 2013 г. Обслужването на заема ще се извършва от ТБ Централна Кооперативна Банка АД.

Средствата се очаква да бъдат използвани за финансиране на дъщерните дружества, като е възможно и придобиването на нови такива.

Основният капитал на холдинга е 1,00 млн. лв., а собственият – 10,563 млн. лв. Холдинг Варна А има инвестиции в 11 предприятия, от които 4 дъщерни и 3 асоциирани, както и инвестиции в Ти Би Ай Евробонд, ТПО ЕООД, Св. Св. Константин и Елена и КРЗ Одесос.

Днес по позицията бяха изтъргувани 425 акции на средно ниво 42.62 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg