Комисията вписа увеличението на капитала на Свилоза

596
Комисията вписа увеличението на капитала на Свилоза

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор вписа последваща емисия от акции на Свилоза АД в размер на 25 096 910 обикновени акции с номинална стойност от 1 лв., съобщава институцията.

Емисията е издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 6 658 034 лв. на 31 754 944 лв. Общо 138 лица, от които 128 физически и 10 юридически участваха в увеличението на капитала.

Минималният размер, при който капиталът се смята за успешно увеличен бе 25 млн. акции.

Сумата получена от записаните и платените акции е 25 097 млн. лв., като ръководството на компанията планира да я използва за модернизация на дъщерната компания Свилоцел АД като допълнение на осигуреното финансиране по заем от Европейската банка за възстановяване и развитие и Нордик инвестмънт банк.

Според информация от началото на февруари, през юли 2006 г. Свилоцел ЕАД (100 % собственост на Свилоза АД) е подписало споразумение за продажба на редуцирани въглеродни емисии с Европейската банка за възстановяване и развитие за сметка на Кралство Холандия.

Споразумението обхваща периода 2007 - 2012 г. и предвижда изплащане на авансова сума. Първата част от авансовото плащане, в размер на 1.2 милиона евро, е получена в Свилоцел ЕАД вчера, 5 февруари 2007 г.

Днес сделки с акциите на Свилоза АД на борсата не бяха сключени, като офертите купува/продава са на нива от 5.20/6.50 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg