Комисията за финансов надзор не потвърди проспекта на Финанс Инженеринг

663
Комисията за финансов надзор не потвърди проспекта на Финанс Инженеринг

Комисията за финансов надзор отказа да потвърди проспект за допускане до търговия на акции на Финанс Инженеринг АД, гр. Търговище и отказа вписване на дружеството в публичния регистър, съобщиха от надзорния орган.

Мотив за отказа е наличието в проспекта и приложените към него документи на противоречива, непълна и невярна информация, която би могла да заблуди потенциалните инвеститори.

Констатирано е отсъствие на стабилност във финансовото състояние на дружеството, реализация на загуби и реалната обезценка на активи, което е основание за КФН да откаже вписването на дружеството като публично в регистъра, допълват още от институцията.

Основен акционер във Финанс Инженеринг АД е регистрираната в САЩ Трейдърс Интернешънъл с 87.5% притежания на капитала. Останалите 12.5% се държат от Генади Табаков. Регистрираният капитал на компанията е в размер на 10.386 млн. лв., показва справка в Апис.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg