Комисията за финансов надзор отписва ЗММ-Сливен АД от публичния регистър

639

От ръководството на Комисията за финансов надзор са взели решени да отпишат ЗММ-Сливен АД от регистъра на публичните компании, съобщават от Българска фондова борса. От днес търговията с акциите на компанията е временно прекратена, според Правилника на БФБ.

На 3 октомври акционерите на ЗММ-Сливен АД гласуваха на Общо събрание решение за отписване от регистъра на публичните дружества при Комисията за финансов надзор.

През юни надзорът одобри търговото предложение към миноритарните акционери на компанията на цена от 43.60 лв.  В резултат на предложението към акционерите на ЗММ-Сливен АД са изкупени общо 3 277 акции за общо 142.9 хил. лв.

Броят физически лица, приели предложението, бе 14 (1 253 акции), а юридическите бяха само две (2 024 акции) 

След търговото мажоритарният собственик ЗММ - България холдинг АД увеличи дела си в дружеството до 94.05%.

ЗММ - България холдинг възнамерява да запази досегашния предмет на дейност на ЗММ - Сливен АД, а именно проектиране и производство на стругове, универсални, високопроизводителни, многопoзиционни дървообработващи машини, стоки за бита и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg