Комисията за финансов надзор потвърди проспекта на Меком

677
Комисията за финансов надзор потвърди проспекта на Меком

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от Меком АД, в размер на 10 682 800 лв., разпределени в 10 682 800 броя акции с номинална от 1 лв. и минимална емисионна стойност 2.20 лв. Решението за това е взето на днешното заседание на КФН.

В резултат компанията вече е вписана в регистъра на публичните компании, воден от надзорния орган.

Акционери в Меком АД са Стефан Райчев, мажоритарен акционер, притежаващ 99% от капитала, Маргарита Стоянова, притежаваща 0.5% и Галина Райчева с 0.5% дялово участие в акционерния капитал.

Членовете на Съвета на директорите са Драгомир Димитров, изп. директор, Маргарита Стоянова, изп. директор и Димо Стоянов, член на СД.

“От началото на годината досега приходите на Меком АД от основната дейност са около 58 млн. лв., а до края на годината очакваме да достигнат около 63-66 млн. лв. Иначе, за цялата година от холдинга очакваме приходи от над 100 млн. лв. Целта ни е до 2-3 години приходите на Меком АД да достигнат около 140-150 млн. лв. и нетна печалба за 2007 г. около 4 млн. лв, а през 2009 г. – 10 млн. лв.”, заяви в интервю пред Profit.bg Стефан Райчев.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg