Комисията за финансов надзор потвърди проспекта на ЦБА Асет Мениджмънт

938
Комисията за финансов надзор потвърди проспекта на ЦБА Асет Мениджмънт

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор потъврди проспекта за първично публично предлагане на акции, издадени от ЦБА Асет Мениджмънт, гр. Велико Търново. Емисията е в размер на 3.9 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка и емисионна стойност от 2 лв. всяка.

IPO-то ще се смята за успешно при записани 70% от акциите. Ако интересът към записванията надвиши предлагането два пъти, основните акционери ще продадат до 780 хил. броя от старите акции. Водещи мениджъри на емисията са УниКредит Булбанк и Сомони Файненшъл Брокеридж.

ЦБА Асет Мениджмънт има девет магазина със средна площ над 1 000 кв. м , които са водещи във Велико Търново, Габрово и Русе.

Компанията планира да използва набраните средства основно за откриването на нови търговски обекти и придобиване на съществуващи магазини както на пазара, където досега оперира „ЦБА Асет мениджмънт” АД, така и в нови райони. В средносрочен план дружеството си е поставило цел да участва в процеса на консолидация на пазара надребно заедно с големите международни вериги, които навлизат на местния пазар.

Очакванията в сектора са в следващите 3-4 години, подобно на Централна и Източна Европа, веригите да обхванат над 60% от пазара на дребно.

ЦБА Асет Мениджмънт е регистрирано на 20 юли 2006 г. с основна цел да консолидира и обедини бизнеса на фирмите "ЦБА Габрово”, "ЦБА Велико Търново” и "ЦБА Русе”. Управляващото дружество, опериращо с 9 супермаркета с 10 140 кв. м обща площ, е лидер в Северна и Централна България.

Оборотът на веригата за шестмесечието на тази година е 20.1 млн. лева, а печалбата – 467 хил. лв. Основни акционери в "ЦБА Асет мениджмънт” са Красимир Гърдев и Радослав Владев с по 44.55% и Ивайло Маринов с 9.90%.

Емитентът е част от икономическа група в позицията на дружество-майка. Притежава 100% от капитала на следните дружества -ЦБА - Русе ЕООД, ЦБА – Велико Търново ЕООД, ЦБА - Габрово ЕООД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg