Комисията за финансов надзор вписа увеличението на Спарки Елтос

543
Комисията за финансов надзор вписа увеличението на Спарки Елтос

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) взе решение да впише последваща емисия от акции на „Спарки Елтос” АД, гр. Ловеч, () в размер на 12 млн. обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка., издадена от дружеството, в резултат на увеличаване капитала от 2 млн. лв. на 14 млн. лв.

По този начин след стартиране на търговията с новите акции на Българска фондова борса инвеститорите в компанията към 27 юни ще получат по 6 безплатни нови акции за всяка стара.

Компанията планира ново увеличение на капитала до 2.8 млн. лв., съобщиха от дружеството в началото на предходния месец. Спарки България АД притежава 79.52% от дружеството, произвеждаща електроинструменти.

Към 30 юни 2007 г. Спарки Елтос АД-Ловеч е реализирало приходи от продажби в размер на 25.027 млн. лева, което представлява ръст на продажбите от 11.5%, в сравнение с първото полугодие на 2006 г.

Реализираната през първото полугодие на 2007 г. печалба е 3.059 млн. лева, спрямо 72 хил. лв. за същия период на 2006 г., което представлява преизпълнение на планираната печалба за цялата 2007 г.

По време на днешната търговска сесия бяха прехвърлени 177 акции на нива от 18.8 и 19.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg