Консолидарината печалба на Индустриален Капитал Холдинг намалява наполовина

468
Нетната консолидирана печалба на Индустриален Капитал Холдинг се е понижила близо наполовина през първото полугодие, посочи изнесения днес консолидиран отчет на дружеството.

За периода от там отчетоха печалба в размер на 584 хил. лева, в сравнение с реализираната година по-рано такава в размер на 1.11 млн. лева.
Разпределена на броя на акциите на дружеството печалбата възлиза на 15.3 стотинки на акция.

Причина за значителното намаляване на положителния резултат на дружеството е спадът в консолидираните му приходи, които се понижават до 4.77 млн. лева, от 5.37 млн. лева година по-рано.

За шестте месеца от началото на годината липсват приходи от лихви, на фона на нивото им от 507 хил. лева година по-рано.

Лек ръст в сравнение с миналата година бележат и консолидираните разходи на холдинга повишили се до 4.13 млн. лева от 4.03 млн. лева година по-рано.

След негативните данни акциите на холдинга регистрираха понижение, като при изтъргуван обем от близо 4 000 броя в началото на борсовата сесия, те загубиха 4.8% от стойността си до ниво от 10.66 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...