Консолидарината печалба на Индустриален Капитал Холдинг намалява наполовина

451
Нетната консолидирана печалба на Индустриален Капитал Холдинг се е понижила близо наполовина през първото полугодие, посочи изнесения днес консолидиран отчет на дружеството.

За периода от там отчетоха печалба в размер на 584 хил. лева, в сравнение с реализираната година по-рано такава в размер на 1.11 млн. лева.
Разпределена на броя на акциите на дружеството печалбата възлиза на 15.3 стотинки на акция.

Причина за значителното намаляване на положителния резултат на дружеството е спадът в консолидираните му приходи, които се понижават до 4.77 млн. лева, от 5.37 млн. лева година по-рано.

За шестте месеца от началото на годината липсват приходи от лихви, на фона на нивото им от 507 хил. лева година по-рано.

Лек ръст в сравнение с миналата година бележат и консолидираните разходи на холдинга повишили се до 4.13 млн. лева от 4.03 млн. лева година по-рано.

След негативните данни акциите на холдинга регистрираха понижение, като при изтъргуван обем от близо 4 000 броя в началото на борсовата сесия, те загубиха 4.8% от стойността си до ниво от 10.66 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg