Консолидираната печалба на Девин пада с 24%

732
Консолидираната печалба на Девин пада с 24%

Консолидираната печалба на Девин АД за деветмесечието се понижава с 24% до 1.69 млн. лв., спрямо 2.23 млн. лв. Година по-рано.

В същото време Девин АД отбеляза ръст от 25% на приходите си от продажби за деветмесечието в сравнение със същия период година по-рано, надхвърляйки оборот от 53 млн. лв.

Показателят Печалба Преди Лихви Данъци и Амортизации (EBITDA) на компанията възлиза на 12% от приходите.

Основният капитал е 17.89 млн. лв., а собственият в края на септември възлиза на 31.67 млн. лв.

Девин АД успешно приключи инвестиционната си програма за тази година, както и работата по реализация на стратегическите си проекти. Напълно обновените производствени мощности на завода в гр. Девин достигат оптималните си режими на работа.

Интензивната работа по навлизане на румънския пазар продължава, като продуктите на компанията вече се предлагат в повечето водещи вериги супермаркети и бензиностанции, съобщиха от компанията.

Обособеният по-рано през годината бизнес за доставка на вода за офиси в 19-литрови бутилки нараства значително с 25% спрямо 11% ръст за пазара по данни на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България (АПБНБ).

Последната сделка по позицията е на цена от 2.10 лв. за акция.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg