Консолидираната печалба на Константин и Елена се повишава с 12.8% за полугодието

544
Консолидираната печалба на Константин и Елена се повишава с 12.8% за полугодието

Консолидираната печалба на Св. Св. Константин и Елена Холдинг се е повишила с 12.8% за полугодието, посочи изнесеният отчет на дружеството, публикуван на сайта на борсата.

Нетната печалба на компанията е възлязла на 1.1 млн. лева за полугодието, на фона на реализираната година по-рано печалба в размер на 979 хил. лева.

Консолидираните приходи на дружеството бележат понижение от близо 1 млн. лева, до 10.7 млн. лева, в сравнение с тези в размер на 11.7 млн. лева година по-рано.

Подобряването на финансовия резултат става за сметка на намаляването на разходите на холдинга, понижили се до 9.4 млн. лева, в сравнение с 10.6 млн. лева през изминалата година.
Ръст бележи и собствения капитал, който към края на първите шест месеца на годината е възлизал на 23.78 млн. лева, в сравнение с 22.68 млн. лева в началото на годината.

Приоритет в инвестиционната програма на Св. Св. Константин и Елена холдинг е разширяването и обновяването на инфраструктурните съоръжения, собственост на дружеството и цялостната инфраструктура на едноименния курортен комплекс в посока опазване на околната среда.

Консолидираният отчет на Св. Св Константин и Елена холдинг АД включва финансовите резултати на дружеството-майка и дъщерните дружества Гранат ЕООД, Янтар ЕООД, Аладжио ЕАД, Бългериън Голф Съсайъти ЕООД, Тиона ЕООД и Консорциум Марина – Балчик АД.

Днес по позицията все още не се е извършила търговия, като офертите продава са на нива от 26.9 лева, докато тези купува са при 23 лева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...