Консолидираната печалба на Проучване и добив на нефт и газ с ръст от 85%

517
Консолидираната печалба на Проучване и добив на нефт и газ с ръст от 85%

С близо 85% се е повишила консолидираната печалба на Проучване и добив на нефт и газ през изминалата година, сочи публикувания отчет на дружеството на сайта на борсата.

За цялата 2006 година печалбата на дружеството е възлязла на 5.34 млн. лева, в сравнение с 2.89 млн. лева година по-рано.

Консолидираните приходи на дружеството са нараснали до 34.1 млн. лева за изминалата година, в сравнение с 28.23 млн. лева година по-рано, сочат още данните.

Повишението им се е предопределило почти изцяло от ръст в приходите от основна дейност и по-специално на приходите от продажба на продукция, повишили се до 25.52 млн. лева, в сравнение с 15.9 млн. лева през 2005 година.

За сметка на ръста им, понижение са отбелязали приходите от продажба на услиги, понижили се до 2.1 млн. лева, в сравнение с 4.42 млн. лева година по-рано.

Намаление са регистрирали и приходите по перото Положителни разлики от промана на валутни разлики, намалели през изминалата година до едва 157 хил. лева, в сравнение с 578 хил. лева година по-рано.

Нарастване от близо 3.5 млн. лева са отбелязали и разходите на дружеството до 28 млн. лева., в сравнение с 24.5 млн. лева година по-рано.

Ръстът се е предопределил основно от ръста на разходите за материали, нараснали до 12.04 млн. лева от 3.6 млн. лева година по-рано, като повишението им частично е било компенсирано от спада по перата Балансова стойност на продадените активи, понижили се до 2.1 млн. лева от 4.58 млн. лева година по-рано, както и от отрицателната стойност в размер на 1.8 млн. лева по перото Изменение на запасите от продукция и незавършено производство, в сравнение с 292 хил. година по-рано.

Значително понижение до 33 хил. лева. са отбелязали разходите по перото Отрицателни разлики от изменението на валутните курсове, в сравнение с нивото им от 393 хил. лева година по-рано.

През изминалата година дружеството увеличи основния си капитал до 12.23 млн. лева, в сравнение с 873 хил. лева година по-рано.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg