Консолидираната загуба на Златни пясъци АД намалява над три пъти до 660 хил. лв. за първото тримесечие на годината, спрямо 2.113 млн. лв. година по-рано, според данните на отчета на дружеството, публикуван на БФБ.

Приходите за периода бележат двоен ръст от 3.04 млн. лв., до 6.06 млн. лв. В същото време разходите се повишават с 30.4%, до 6.74 млн. лв., спрямо 5.17 млн. лв. година по-рано.

Задълженията към 31 март са 44.3 млн. лв., а паричните средства и еквиваленти - 6.7 млн. лв.

Основният капитал на компанията е 6.493 млн. лв., а собственият в края на март е в размер на 100.66 млн. лв. Мажоритарен акционер е Златни АД с 63.84%, а С-Травел държи 20.39 на сто.

В консолидацията на холдинга влизат дружествата ЕРП Златни Пясъци АД, В и К Златни Пясъци ООД, Паркстрой Златни Пясъци ООД, Бисер Златни Пясъци АД и Голдън Трейдинг ООД.

Предметът на дейност на компанията включва предоставяне на хотелиерски услуги и свързаните с тях туроператорска, агентийска и ресторантьорска дейност, както и с управление и поддръжка на инфраструктурата на територията на к. к. “Златни пясъци” в това число и разпределение на електрическа енергия и на питейни води.

До момента днес има само една сключена сделка по позицията за 27 акции на ниво от 13 лв. за брой.