Консолидираната загуба на Златни пясъци пада до 660 хил. лв. за тримесечието

474

Консолидираната загуба на Златни пясъци АД намалява над три пъти до 660 хил. лв. за първото тримесечие на годината, спрямо 2.113 млн. лв. година по-рано, според данните на отчета на дружеството, публикуван на БФБ.

Приходите за периода бележат двоен ръст от 3.04 млн. лв., до 6.06 млн. лв. В същото време разходите се повишават с 30.4%, до 6.74 млн. лв., спрямо 5.17 млн. лв. година по-рано.

Задълженията към 31 март са 44.3 млн. лв., а паричните средства и еквиваленти - 6.7 млн. лв.

Основният капитал на компанията е 6.493 млн. лв., а собственият в края на март е в размер на 100.66 млн. лв. Мажоритарен акционер е Златни АД с 63.84%, а С-Травел държи 20.39 на сто.

В консолидацията на холдинга влизат дружествата ЕРП Златни Пясъци АД, В и К Златни Пясъци ООД, Паркстрой Златни Пясъци ООД, Бисер Златни Пясъци АД и Голдън Трейдинг ООД.

Предметът на дейност на компанията включва предоставяне на хотелиерски услуги и свързаните с тях туроператорска, агентийска и ресторантьорска дейност, както и с управление и поддръжка на инфраструктурата на територията на к. к. “Златни пясъци” в това число и разпределение на електрическа енергия и на питейни води.

До момента днес има само една сключена сделка по позицията за 27 акции на ниво от 13 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg