Консолидираните приходи на Холдинг Пътища нарастват с 28.6%

796
Консолидираните приходи на Холдинг Пътища нарастват с 28.6%

Консолидираната печалба на Холдинг Пътища се е понижила до 1.516 млн. лева след края на второто тримесечие, на фона на реализираната година по-рано такава в размер на 4.86 млн. лева, посочи изнесеният днес отчет на дружеството, който можете да видите в раздел „Бюлетин“ на сайта на Profit.bg.

Положителното в отчета е повишението на приходите на холдинга, като консолидираните такива за първите шест месеца на годината нарастват с 28.6% до ниво от 50.33 млн. лева от 39.14 млн. лева през сравнимия период на миналата година.

Сред най-повишаващите се разходи на дружеството за първите шест месеца са тези за материали, нараснали с над 9 млн. лева, до 23.6 млн. лева,както и разходите за персонал, повишили се близо два пъти на годишна база.

Финансовите разходи също бележат значителен ръст, нараствайки до 2.6 млн. лева от 1.12 млн. лева година по-рано.

За първото полугодие дълготрайните активи на холдинга бележат ръст от близо 30 млн. лева, до 111.4 млн. лева, в сравнение с 81.1 млн. лева в началото на годината.

Нарастват и задълженията на холдинга към банките от близо 51 млн. на над 100 млн. лева за първите шест месеца на годината.

Днес акциите на холдинга отбелязаха ръст от 0.9%, до ниво от 17.4 лева за брой.

Холдинг Пътища увеличи капитала си от 432 хил. лв. на 30.67 млн. лв. чрез издаването на 30.24 млн. нови акции, като старите акционери получиха по 70 нови, безплатни акции, които все още не са постъпили по сметките им.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...