Консолидираните продажби на Билборд до март растат с 4.68%

823
Консолидираните продажби на Билборд до март растат с 4.68%

Съгласно междинния консолидиран финансов отчет на Билборд АД по форми на МСС към 31 март 2010 г., реализираните нетни приходи от продажби на консолидирана основа през първото тримесечие на годината са в размер на 5.88 млн. лева, което представлява ръст на консолидираните нетни приходи от продажби от 4.68 % в сравнение със същия период на 2009 г. Това информират от публичната компания.

Реализираната през първото тримесечие на 2010 г. печалба след облагане с данъци на дружеството на консолидирана основа е в размер на 363 хил. лева, което е увеличение на положителния финансов резултат от над два пъти в сравнение със същия период на миналата година.

Нетната печалба на групата за периода е в размер на 223 хил. лв., при 39 хил. лв. година по-рано.

„Отчетеното нарастване на печалбата на консолидирана основа за първото тримесечие на 2010 г. се дължи на увеличението на печалбата на Билборд АД и на дъщерното дружество Моушън Артс ООД в сравнение със същия период на 2009 г.", се казва в междинния доклад за дейността на компанията към този март.

Там се чете още, че и през отчетното тримесечие секторът, в който Билборд АД и дружествата от групата осъществяват дейността си продължи да бъде засегнат от последиците на икономическата криза, включително от затрудненото договаряне и получаване на банково финансиране.

Проблем за цялата група продължава да бъде трудната събираемост на вземанията от клиенти, както и относително голямата междуфирмена задлъжнялост в сектора, отчитат оттам.

Според данните от актуалния консолидиран отчет вземанията на Билборд АД от свързани предприятия намаляват от 1.47 млн. лева в края на 2009 г. до 1.36 млн. лева до 31 март. За разлика от тях вземанията от клиенти и доставчици достигат близо 5 млн. лева в края на отчетния период, при 4.24 млн. лева в началото на 2010 година.

Общо активите на групата в края на първо тримесечие се оценяват на 70.25 млн. лв., при 70.09 млн. лева към 2009 г. От тях нетекущите активи са за 51.6 млн. лева, а текущите съответно 18.65 млн. лева.

Нетекущите задължения на групата според консолидирания отчет възлизат на близо 21 млн. лв., като намаляват от 22.25 млн. лева в началото на годината.

Текущите пасиви растат за периода от 14.75 млн. лева, на 15.82 млн. лева.

Акциите на Билборд АД поевтиняха на борсата през седмицата с 3.7%, до 0.963 лева за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg