Консорциум с Трейс рехабилитира жп линията Пловдив-Бургас

1421
Консорциум с Трейс рехабилитира жп линията Пловдив-Бургас

С цена за строителните дейности за рехабилитацията на железопътната линия Пловдив - Бургас от 316.97 млн. лева, консорциумът „Джи Си Еф - Ск 13 - Трейс рейлинфра" бе класиран на първо място, информираха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

„Спестени са 110 млн. лв. за рехабилитацията на железопътната линия Пловдив - Бургас", съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. „Това е разликата между най-ниската оферта от първия търг и предложението на фирмата, която днес бе избрана за изпълнител".

Александър Цветков подчерта, че проектът Пловдив - Бургас е от изключително голямо значение и с огромни ползи за обществото, защото е „част от т.нар. железопътна „Тракия", която трябва да се движи паралелно с аутобана. След приключването на проекта ще се постигнат скорости от 130/160 км/ч при средни скорости в момента от около 80 км/ч, а времето за пътуване ще се намали с 1 час и 10 минути. Ползите от това ще са големи както за самите железници, така и за пътниците.

Търгът за Пловдив - Бургас бе прекратен в началото на тази година, защото всички оферти надвишаваха с около 30 % индикативната му стойност от 366.45 млн. лв. Това принуди възложителят Национална компания „Железопътна инфраструктура" да повтори процедурата в максимално кратки срокове.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Транспорт" от Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg