Конверсията на облигациите на ИХ България е при съотношение 12

486
Конверсията на облигациите на ИХ България е при съотношение 12

Опцията за конвертиране на емисията облигации на Индустриален холдинг България () на падежа в акции, и междинно конвертиране на датата на четвъртото лихвено плащане, е при конверсионно съотношение 12.

Конвертирането би имало смисъл за инвеститорите, ако цената на акциите е не по-ниска от 8.33 лв. в момента на възможното преобразуване. Текущата цена е около 6 лв. за брой.

Емисията е в размер на 21.878 млн. лв., разпределени в 218 780 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми и необезпечени облигации, с номинална и емисионна стойност 100 лева всяка облигация.

Фиксираната лихва е в размер на 8% на годишна база, с 6-месечен период на лихвено плащане и матуритет - 3 г.

Броят на издадените права е 43 756 118, като срещу 200 от тях ще може да се запише една облигация от новата емисия.

Облигационният заем ще бъде сключен при записване и заплащане на облигации с обща номинална стойност не по-малка от 11 млн. лв.

Начална дата за търговия на правата на борсата ще бъде оповестена допълнително, като крайна дата е 30 септември 2008 г.

Датата на аукциона за неизползваните права е 9 октомври 2008 г., а крайната дата за записване на облигации е 24 октомври 2008 г.

Средствата от емисията ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционни проекти на дъщерни дружества на “Индустриален холдинг България” АД основно в корабостроене, пристанищна дейност, транспорт и машиностроене.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg