В БФБ-София АД е постъпило уведомление относно коригирано търгово предложение за закупуване на акции от останалите акционери на Ино АД-Казанлък (

).

Предложителят Танчо Димитров Михайлов вдигна офертата за обратно изкупуване на останалите 3 509 книжа от 1.67 лв. на 16.16 лв. за акция.

Танчо Михайлов, който държи 91.68% от капитала на Ино АД, също възнамерява в срок от една година да поиска отписване на дружеството от публичния регистър. КФН предстои да се произнесе по предложението.

Публичното дружество Зино АД бе преобразувано чрез отделяне по смисъла на чл. 262в от ТЗ на новоучредено дружество Ино АД в края на миналата година. Новообразуваното дружество пое част от активите и пасивите на Зино АД.

Срещу всяка акция от капитала на Зино АД всеки акционер (към 8 декември 2006 г.) придоби една акция от капитала на Ино АД.

Последните и единствени сделки в историята на новообразуваните Зино АД и Ино АД са регистрирани на 11 септември. Тогава са изтъргувани 21 019 книжа на Зино АД срещу 1.30 лв. Колкото до Ино АД са разменени19 692 акции срещу 1.39 лв.