Днес председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев връчи два чека на двукратните световни шампиони по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки. Награждаването се проведе с любезното домакинство на г-жа Весела Лечева, Председател на ДАМС.

“Решението на банката бе да връчваме по един чек на всеки шампион. В случая обаче решихме да връчим два чека по 10 000 лева, защото и двамата сте еднакво достойни. Вярвам, че българският национален капитал ще обърне погледа си към спорта. Мина времето когато държавата бе единствено отговорна за развитието му. Надявам се, че и бизнесът ще бъде достоен партньор. Българският спорт го заслужава”, отбеляза Цветан Василев.

Весела Лечева благодари още веднъж за подкрепата на Корпоративна търговска банка и изрази вярата си, че този пример ще бъде поет и от други представители на българския бизнес. ДАМС ще подготви предложение за данъчни облекчения на инвеститорите в спорта, но важното е бизнесът да гледа на българския спорт като на свой партньор.

„Голям чек” е нова инициатива на Корпоративна търговска банка АД за премиране на световни и европейски шампиони в дисциплини от олимпийската програма. Всеки световен шампион ще получи по 10 хил. лв., а европейските първенци по 5 хил. лв.