Корпоративна ТБ отпуска краткосрочен заем на Монбат

593
Ръководството на Монбат АД () е приело решение на 26 ноември да кандидатства пред Корпоративна търговска банка АД () за отпускане на краткосрочен банков заем, в резултат на което дружеството е сключило договор. Това съобщават от Българска фондова борса.

Съгласно споразумението на Монбат АД се предоставя шестмесечен целеви заем в размер на 3 450 000 евро за закупуване на суровини за производството. Срокът на издължаване е до 23 май следващата година.

Монбат АД предоставя следните обезпечения по договора за заем: залог на вземания по открити сметки в Корпоративна търговска банка и особен залог върху стойността на закупените с банковия заем суровини, както и върху произведените с тях незавършено производство и готова продукция.

Заемът ще бъде използван във връзка и при осъществяване на обичайната дейност на дружеството от Монтана, съгласно предмета на дейност на дружеството. В сделката няма да участват заинтересовани и свързани лица. При горепосочената сделка е налице хипотезата на чл. 114, ал. 8, т. 1 от ЗППЦК, поради което не е искано и овластяване от Общото събрание на дружеството.

Днес акциите и на двете компании поскъпнаха съответно с 0.21%, до средните 93.02 лв. при КТБ и с 0.58%, до средните 29.42 лв. при Монбат АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg