Българското правителство в момента работи срещу Булгартабак. Провежда се политика на източване на Булгартабак - отслабване на предприятието и купуването му от някой, който има интерес.

Това заяви Костадин Паскалев - кмет на Благоевград, цитиран от Нова телевизия.

Не може предприятието на Булгартабак в Благоевград да не е произвеждало от един месец. Има ясен икономически интерес, който е политически подкрепен, категоричен е Паскалев.

С акцизната политика правителството реално работи срещу цигарената индустрия в България. В момента заводите на Булгартабак не работят, мотивира се още той.

По повод заявеното на заседанието в Хисаря намерение на управляващата коалиция за следващ мандат, Паскалев заяви:

„Виждам непоследователност в политиката на правителството. Не мога да приема за нормално една коалиция да заявява, че ще участва в следващ мандат под същата форма.
В крайна сметка всяка една от партиите участваше на президентските и на местните избори самостоятелно.

Аз съм сигурен, че след едни нови избори политическата ситуация ще е съвсем друга, имаме нови политически сили."

„Внушават ни, че са достатъчно силни, направили са достатъчно неща, за да искат нов мандат. Според мен има нещо друго, някакъв проблем в коалицията, който се опитват да се прикрие чрез политически внушения", допълни кметът на Благоевград, който е бивш министър от кабинета на НДСВ, бивш съветник на Първанов и депутат от БСП.

Ако имаше воля, закриването на безмитните магазини щеше да стане отдавна, заяви Паскалев по повод нашумялата тема за корупцията у нас.

Припомняме, да бъде спряна безмитната търговия по сухопътните ни граници решиха вчера управляващите на заседанието си в Хисаря.

Преди време се твърдеше, че ако закрием безмитната търговия, България ще загуби 100 млн. лв., които ще отидат в безмитните магазини на другата граница, посочи още благоевградският кмет.

Темата за корупцията е тема на развитието на българското общество от 90-та година насам. Стимулира се развитието на процеса на корупция, обобщи Костадин Паскалев.

Коментирайки скандала, възникнал във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура", Паскалев - който е бивш регионален министър, каза:
„Това, което се случи с тези 50 хил. лв. не го подценявам. Аз мисля, че е добре да се занимава полицията, прокуратурата с тези, които отклоняват милиони."

Трябва да се въведат ясни правила. В програмата на Агенция Пътища са заложени проекти, а са сключени договори, които два пъти надхвърлят заложеното, каза той.