Крам комплекс и Елана Високодоходен Фонд станаха учредители на два АДСИЦ-а

1609
Крам комплекс и Елана Високодоходен Фонд станаха учредители на два АДСИЦ-а

Централен депозитар АД регистрира емисиите на нови две акционерни дружества със специална инвестицционна цел. Процедурата при Зет Пропъртис Инвестмънт Фонд АДСИЦ е извършена на 11 декември, а при Булгари Резерв Пропъртис АДСИЦ на 13 декември. Това се вижда от седмичния бюлетин на ЦД.

Учредители на Зет Пропъртис Инвестмънт Фонд АДСИЦ са инвестиционното акционерно дружество от отворен тип Елана Високодоходен Фонд, контролиращ 45% от компанията и Паскал Дойчев, който притежава останалите 55%. Основният капитал е 500 хил. лв. Това показа направена в Апис справка.

Акционерите при Зет Пропъртис Инвестмънт Фонд АДСИЦ са строителната компания Крам Комплекс Груп (35%), Моментум България (35%) и публичният холдинг Република холдинг (30%). Регистрираната от ЦД емисия е в размер на 500 хил. лв., разпределени в същия брой ценни книжа, се вижда още в Апис.

Република холдинг () е акционер и в Юнайтед Пропъртис АДСИЦ с 30% от капитала на компанията. Лиценз от КФН за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел, а именно инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа в недвижими имоти, получи през юли Юнайтед Пропъртис АДСИЦ.

АДСИЦ-овете към 30 септември наброяват 54 компании, или със седем повече от полугодието на 2007 г. От тях 46 дружества се занимават със секюритизация на недвижимости, а други осем придобиват вземания, според доклада на КФН за състоянието на небанковия финансов сектор в България към деветмесечието на годината.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg